25 Eylül 2018, Salı
5. Türkiye Mini Voleybol Şenliği

Voleybol Vakfı tarafından İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Voleybol Federasyonunun katkılarıyla her yıl geleneksel düzenlenen, ’’Türkiye Mini Voleybol Şenliği’’nin beşincisi İstanbul’da gerçekleşti.

senlik2011_1.jpgYüce Otomotiv Skoda’nın sponsorluğunda Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Sağlık Grubu, Aroma ve Finspor’un katkılarıyla Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası’nda düzenlenen şenliğe, Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerindeki okullar ve spor kulüplerinden, 9-14 yaş grubu kız-erkek yaklaşık 2 bin sporcudan oluşan 245 takım katıldı.

Cumartesi gerçekleşen açılış törenine Voleybol Vakfı Başkanı Tanju Özenç, TVF Başkan Vekili Mehmet Çakmak, TVF Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Ekşi ve Özkan Mutlugil, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerinden Jeyan Erben (Genel Sayman), Nuray Uyar (Genel Sekreter), Kenan Bengü ve Arslan Çakır, Denetleme Kurulu Üyesi Başaran Dölen, Aroma'dan Sinem Uğurgün katıldılar.

Atletizm sahasına kurulan 30 mini voleybol sahasında, 60 takım aynı anda müsabaka yaptı. Şenlikte çocuklar hem voleybol oynayıp hem de eğlenirken, aileleri de saha kenarından çocuklarını izleyip, fotoğraflarını çekti.

Şenlikte ayrıca çeşitli zamanlarda katılımcı okullar ve konuk okullar tarafından dans, step, jimnastik, halk oyunları gibi gösteriler yapıldı.

Voleybolun sevdirilmesi ve Türkiye’ye mini voleybolun yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen şenlikte, herhangi bir eleme olmadan, katılan tüm takımlar iki gün boyunca müsabakalar yaptı ve katılan tüm sporculara Voleybol Vakfı tarafından hazırlanan madalya ve katılım belgesi verildi.

VOLEYBOLCULAR MİNİK HAYRANLARINI YALNIZ BIRAKMADI
Aroma Voleybol Liglerinde yer alan voleybolcularda bugün başlayan 5.Türkiye Mini voleybol Şenliği’nde ziyaret ederek minik hayranlarıyla buluştu.  Galatasaray Erkek takım oyuncuları Caner Dengin, Kemal Elgaz, Murathan Kısal ve Senad Ok, Eczacıbaşı Vitra oyuncusu Neslihan Darnel ve Şampiyon Fenerbahçe oyuncusu Soner Mezgitçi geleceğin voleybolcularıyla bir aradaydı.

AYŞE MİMMETOĞLU ANILDI
Geçtiğimiz Mart ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Galatasaray Yıldız Voleybol Takımı oyuncusu Ayşe Himmetoğlu Mini Voleybol Şenliği’nde anıldı.

Şenliğe katılan minik voleybolcular Ayşe için açılan hatıra defterine görüşlerini yazdılar.

ŞİRA SANAT MERKEZİ’NDEN ÇOCUKLARA EBRU DERSİ
Voleybol maçlarının yanı sıra çocuklar için birçok aktivitenin gerçekleştirildiği şenlikte bir stand kuran Şira Sanat Merkezi, çocuklara ‘Ebru’ dersi verdi.

Şira Sanat Merkezi dans ekibi de çeşitli zamanlarda Tango yaparak izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

senlik2011_2.jpg

senlik2011_3.jpg