12 Aralık 2018, Çarşamba
Voleybol Vakfı, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nun açılışına katıldı

993769.jpgYıllarını voleybola hizmet ederek geçirmiş voleybol adamı Cengiz Göllü´nün adının verildiği uluslararası standartlara sahip olan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Cengiz Göllü Voleybol Salonu´nun açılışı, Cumartesi günü çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Aynı zamanda Voleybol Vakfı üyesi olan Cengiz Göllü'nün adının verildiği ve voleybol için çok önem teşkil eden bu organizasyona katılmak üzere Voleybol Vakfı Başkanı Tanju Özenç'in yanı sıra Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile bazı vakıf üyeleri otobüsle İstanbul'dan Bursa'ya gitti.

Açılış töreninin ilk konuşmasını yapan Cengiz Göllü, "TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu´nun açılış törenine hoş geldiniz. Bugün burada bulunan Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tüm voleybol severlere teşekkür ediyorum.
Tam 56 yıl aralıksız olarak voleyboldaki görevimi sürdürdüm. Hem oyuncu, hem antrenör olarak görev aldım. İnsan hayatında çok uzun bir rakam bu. Voleybolu bırakmaya karar verdiğim zaman, TVF Başkanı Özkan Mutlugil ve arkadaşları, eski Başkan Erol Ünal Karabıyık ve arkadaşları, bana, bu camiaya hayat ve gönül verdiniz, biz de senin adını Bursa´da yapacağımız salonun adını veriyoruz dediler. Söyleyecek laf bulamadım. İnsanların hayattayken böyle bir ödüle layık görülmesi son derece önemli. Gurur duydum. Bu salona ismimin verilmesi konusunda karar veren eski ve yeni bütün Federasyon Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederim. Salonun yerinin tahsis edilmesi hususunda bize çok büyük yardımda bulunan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey´e de teşekkürlerimi sunuyorum. Salon gerçekten çok değerli bir yere yapıldı. Zahmet edip Bursa dışından gelen tüm dostlarıma, tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu spor tesisinin ülkemize ve Türk gençliğine hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış törenin ardından tüm misafirler Bayan Milli Takımının Avrupa Ligi maçını izlemek için salona geçti. Milli maç öncesinde Voleybol Vakfı adına Başkan Tanju Özenç, voleybol adamı Cengiz Göllü'ye günün anısına plaket takdim etti.

acilis9.jpg

1371307096-acilisana.jpg