09 Aralık 2018, Pazar
Voleybol Bayanlar 1. Ligi şampiyonu Fenerbahçe Grundig

Türkiye Bayanlar 1. Voleybol Ligi Final Etabı 2. Devre müsabakaları bugün (1 Mayıs) Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan Eczacıbaşı VitrA – Fenerbahçe Grundig mücadelesi ile sona erdi.

tuerkiye-bayanlar-1.-voleybol-ligi-fenerbahce-grundigin-sampiyonlugu-ile-tamamlandi2_.jpg

Eczacıbaşı VitrA karşılaşmayı 21-25, 27-25, 25-15 ve 25-22’lik setlerle 3-1 kazanarak Final Etabı’nı üçüncü sırada tamamladı. Fenerbahçe Grundig ise 14 puanla Final Etabı’nı birinci olarak noktaladı.

Bu sonuçların ardından 2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Grundig ile birlikte ikinci VakıfBank ve üçüncü Eczacıbaşı VitrA takımları 2016 CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

Türkiye Bayanlar 1. Voleybol Ligi Final Etabı’nın en iyileri şu şekilde belirlendi:

En Değerli Oyuncu (MVP): Yeon Koung Kim (Fenerbahçe Grundig)
En İyi Smaçör: Yeon Koung Kim (Fenerbahçe Grundig)
En İyi Libero: Gizem Örge (VakıfBank)
En İyi Blokör: Kübra Akman (VakıfBank)
En İyi Pasör: Naz Aydemir (VakıfBank)
En Skorer Oyuncu: Yeon Koung Kim (Fenerbahçe Grundig)
En İyi Servis Karşılayan: Gözde Sonsırma (VakıfBank)
En İyi Servisçi: Floortje Meijners (Galatasaray Daikin)

Ödül Töreni

Türkiye Bayanlar 1. Voleybol Ligi Final Etabı müsabakaları sonucunda şampiyon olan Fenerbahçe Grundig takımının şampiyonluk kupası Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil tarafından verildi. Fenerbahçe Grundig’in madalyaları ise TVF Başkan Vekili Akif Üstündağ tarafından takdim edildi.

İkinci VakıfBank’ın plaketi ve madalyaları TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş tarafından verildi.

Üçüncü Eczacıbaşı VitrA’nın plaketi ve madalyaları ise TVF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu tarafından verildi.