22 Haziran 2018, Cuma
Tankut Antikacıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Eski voleybolcu, antrenör ve spor yazarı Tankut Antikacıoğlu 77 yaşında aramızdan ayrıldı.

tankut1.jpg

7 Haziran Salı günü sabah saatlerinde vefat eden Antikacıoğlu'nun cenazesi dün (8 Haziran) Kızıltoprak Zühtüpaşa Camii’nde kılınan öğle namazı sonrasında Merkeze Efendi’de bulunan Aile Mezarlığında toprağa verildi.

Voleybol Vakfı yönetimi bu son yolculuğunda Antikacıoğlu’nu yalnız bırakmadı.

Tüm voleybol camiasının başı sağ olsun.

Tankut Antikacıoğlu kimdir?

1939 yılında Adapazarı’nda doğdu. 16 yaşındayken Galatasaray genç takımında voleybola başladı. Kısa zamanda sivrilerek ilk altıya girdi ve bu takımı 1956 İstanbul ve Türkiye şampiyonu olurken oynadığı maçlarda yer aldı.
1958’de İstanbul ikinci kümesinde yer alan Mithatpaşa Klübü’ne transfer oldu ve burada takım kaptanlığına kadar yükseldi.
1962 yılında Fenerbahçe’ye geçti. Sezona hazırlık çalışmalarından birinde kolu kırıldı. Tedavi yapan doktor alçıyı sökerek tendonları kopan ele parafin tedavisi uygulanınca sakatlık düzeleceğini kol iyileşmek yerine çok daha da kötüye gitti.
Antikacıoğlu voleybol oynamak bir yana kolunu normal işlerde bile kullanamaz duruma düştü. Daha sonra tedaviye üstlenen Dr Ali Uras onun kolunu kurtardı.
tankut3.jpg

1963 yılında Galatasaray’a geri döndü. Bir yıl oynadıktan sonra menajer olarak görevlendirildi. 1965’te Kosta Şapov’un açtığı kursa giderek antrenörlük diploması aldı.Galatasaray’ın erkek ve bayan takımları, İstanbul ve Türkiye şampiyonluklarına üst üste adlarını yazdırdığı yıllarda her iki ekibe idari menajer olarak çok büyük hizmetler verdi.
1966’da antrenör Oral Yılmaz, Rasim Paşa’ya geçince ilk defa sarı-kırmızılı takımda antrenör olarak görev aldı. 1967 yılının Avrupa Şampiyon Kulüpler turnuvasında final grubuna ulaşıp en kuvvetli dört takım arasına girmeyi başaran sarı-kırmızılı ekibin başında Tankut Antikacıoğlu bulunuyordu. Takımı sevk ve idarede gösterdiği üstün başarısı yabancı idareciler tarafından bir şilt ile taltif edildi.
Antrenör Oral Yılmaz’ın Galatasaray’a dönmesinden sonra yeniden menajerliğe geri dönen Tankut Antikacıoğlu bu dönemde dağılmak üzere olan kız takımını yeniden toparladı ve bir çok okul ile diyalog kurarak kadroya yepyeni genç kız voleybolcular buldu.
1973-1974 sezon içinde vatani görevini yaparken bu defa da Muhafızgücü menajerliğini getirilmiş ve antrenör Naci Bayamlıoğlu’na yardımcı olmuştur.
Askerlik dönüşü Galatasaray Kulübü’nde menajer olarak 1975 yılına kadar görevini sürdürmüş ve bu yılın kızlar Avrupa Kupa Galipleri karşılaşması; Galatasaray-Dinamo Bükreş maçı sonrası resmi menejerliği bırakmıştır.
0ffcf3435c987b7ae5f61427462e9b25.jpg
Bu tarihten sonra ikinci planda tuttuğu spor yazarlığına ağırlık verdi ve Milliyet’in yazar kadrosuna girdi. 1978’de Naci Bayamlıoğlu başkanlığındaki Voleybol Federasyonu’ndan asbaşkan olarak görev aldı. Ardından gelen Özcan Mutlugil Federasyonu’ndan yine görevde kaldı.
1979 sonunda tekrar göreve gelen Naci Bayamlıoğlu Federasyonu’nda da görevine devam etti ancak bazı anlaşmazlıklar nedeniyle 1982 yılı Mart ayında federasyondaki görevinden istifa etti.
İlk evliliğinden bir kız evladı, ikinci evliliğinden ikiz kızları olan Tankut Antikacıoğlubunun yanı sıra kariyer olarak gazetecilik mesleği ile de ilgilendi. Gazeteciliğe öğrenimi sırasında başladı ve aralıksız Milliyet Gazetesi'nde sürdürdü. Voleybol ve su sporlarında, özellikle yelken sporlarında ihtisas yaptı.
TSYD'de çeşitli dönemlerde görev aldı. Basın kuruluşlarının gazetecilik yarışmalarında çeşitli dallarda ödülleri olan Antikacıoğlu, değişik dönemlerde Voleybol Federasyonu'nda da çalıştı.