22 Nisan 2018, Pazar
Voleybol Vakfı 30. Yılını Görkemli Bir Balo İle Kutladı

...

be6a7059eb7654ff6f8df339766e7a36.jpg

Voleybol Vakfı’nın 30. Yıl Balosu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF)’nun katkılarıyla, Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleşti.

Baloya, Voleybol Vakfı Üyeleri, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Kurtaran Mumcu ve Mustafa Alpaslan, TVF & Voleybol Vakfı eski başkanı Erol Ünal Karabıyık, Voleybol Vakfı eski başkanları İlhan Tezcanlı, Tanju Özenç ve merhum Sedat Erener adına eşi Jale Erener, Halkbank Spor Kulübü Başkanı & TVF Lig Kurulu Koordinatörü Selahattin Süleymanoğlu, kulüp temsilcileri, antrenörler, menajerler, eski ve yeni voleybolcular ile birçok misafir katıldı.

Balonun açılış konuşmasını yapan Voleybol Vakfı Başkanı Jeyan Erben;

“Sevgili voleybol ailesi, balomuza hoş geldiniz.

Uzun zamandan beri düzenlemeyi düşündüğümüz böyle bir geceyi 30. Kuruluş yıl dönümümüz nedeniyle bu akşam gerçekleştirmeye karar verdik. Katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız. Bu nedenle bir kere daha hoş geldiniz diyorum.

Bu vesileyle vakfımızın 30 yılından biraz bahsetmek isterim. 1987 yılında tüm voleybolcuları, antrenörleri, hakemleri, yöneticileri bir çatı altında toplamak ve Türk voleybolunun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir vakıftır. İlerleyen zamanlarda, 1996’dan sonra, Ahmet Gülüm döneminde Voleybol Federasyonu ile birlikte koordine olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Daha sonra Hüsnü Can federasyonu döneminde federasyonumuzun yarı özerk duruma gelmesiyle vakfımızın misyonu sona ermiştir. O günden bu yana vakfımız Türk voleybolunun gelişmesi için uygun bulduğu çalışmaları yapmaya ve Voleybol Federasyonu’nun yine voleybolun gelişmesi için vakfımızdan isteyeceği destekleri yerine getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İçinde bulunduğumuz sene içinde bir sürü aktivitelerimiz oldu. Bunlardan bir tanesini bahsetmeden geçemeyeceğim. Vakfımız tüm voleybolcuları, üyemiz olsun olmasın, bir çatı altında toplamak için Saint Joseph’liler derneği yönetimi ve işletmesiyle anlaşarak, oranın üyesi gibi derneğin tüm imkanlarından istifade hakkını elde ettik. Konuyla ilgili daha geniş bilgiyi web sitemizden öğrenebilirsiniz.

Sözlerimi bitirirken, gecemizi organize etmemizde bizlere her türlü desteği esirgemeyen Voleybol Federasyonu Başkanı Sayın Akif Üstündağ ve yönetimine şükranlarımı bildiririm. Katılımlarınızdan dolayı herkese tekrardan teşekkür eder, iyi eğlenceler dilerim.” dedi.

Gecede, A Erkek Voleybol Milli Takımımızın tarihinde oynadığı ilk resmi maçta kadroda bulunan, Türk Voleybolu’nun efsane isimlerinden, 93 yaşındaki Marsel Şalabi, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a, ilk ulusal maçta forma giyen A Erkek Voleybol Milli Takımımızın fotoğrafını müzeye kaldırılması için hediye etti.

Bu jest karşısında çok duygulandığını ifade eden TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Belki de bu yaşıma kadar en çok heyecanlandığım ve kendimi nasıl ifade edeceğimi bilemediğim bir gece yaşıyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen, başta Voleybol Vakfı Başkanımız Jeyan Erben olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Burada, uzun zamandır beraber olma fırsatı bulamadığımız abilerimizle görüşme, hasret giderme fırsatı buldum. Ama en önemlisi, böyle muhterem bir ağabeyimin elinden bu fotoğrafı teslim almak, onun elini sıkmak ve bu nezih camianın güzel insanıyla birlikte poz vermiş olmanın benim için ne kadar heyecan verici olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bunu her yerde dile getiriyorum ama bu gece de bir kez daha görüyoruz ki; voleybol ailesi olarak gerçekten çok nezih bir camiayız. Vefa benim için çok önemli. Voleybol adına, vefa adına, 7’den 70’e herkesin ayağına gitmek benim görevimdir. Camiamız da bu görevi bize sundu. Voleybol Vakfımız için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yarın Antrenörler Derneğimiz için ne gerekiyorsa yapacağız, geçen hafta da Hakem ve Gözlemcilerimiz için hep beraberdik. Onlar için de elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundaydık, yaptık ve yapacağız. Görev süremiz boyunca, voleybol için hep beraber imkanlarımızı seferber edeceğiz ve her şeyin en iyisini birlikte başaracağız. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Konuşmanın ardından, Voleybol Vakfı Başkanı Jeyan Erben, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a teşekkür plaketi takdim ederken, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da, Voleybol Vakfı Başkanı Jeyan Erben’e Türk Voleybolu’na katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu. Vakıf eski başkanı Tanju Özenç de Voleybol Vakfı’na katkılarından dolayı Atilla Selçuk’a teşekkür plaketi sundu.

İlerleyen saatlerde ise Dünya Şampiyonu olan U23 Bayan Milli Takımımızın imzalı forması açık arttırmaya sunuldu. Formayı en yüksek meblağı veren TVF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alpaslan aldı.

Gecenin sonunda ise Voleybol Vakfı Başkanları tarafından 30.Yıl pastası kesilerek kuruluş yıl dönümü kutlandı.

(Fotoğraflar galeriye yüklenecektir...)

de456d2ff45dfd12f2b10291b0225be6.jpg